Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept. Dozlatova opečené kapustičky jsou v kombinaci s křupavou slaninou a šťavnatými jablky opravdu delikátní pochoutkou, v níž se typicky nasládlá chuť kapustiček dokonale snoubí se slanou uzeninou i sladkokyselou chutí jablek.

Co je potřeba

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 100 g slaniny
  • 2 jablka
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • sůl a pepř dle chuti

 

1

Plátky slaniny rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je na 5–10 minut rozpéct do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C). Slanina by během té doby měla pustit tuk, lehce se opéct, ale nesmí být křupavá.

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept
2

Mezitím očistěte kapustičky od povadlých lístků, rozkrojte je na půlky a v misce je ochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept
3

Poté, co je slanina patřičně rozpečená, sejměte ji z plechu a do výpeku místo ní rozmístěte připravené kapustičky, které následně pečte v již rozpálené troubě při stejné teplotě asi 15 minut.

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept
4

Jakmile kapustičky začnou měknout, přidejte k nim oloupaná, na větší kusy nakrájená jablka a na kostičky nakrájenou rozpečenou slaninu. Současně směs pokapejte vinným octem.

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept
5

Společně dejte zpět do trouby a přibližně 15–20 minut dopékejte tak, aby kapustičky zezlátly, slanina se opekla dokřupava a jablka změkla.

Podávejte buď samostatně jen s rozpečeným toastem, kdy dokonale vyniknou delikátní chutě, nebo jako perfektní přílohu ke grilovanému masu či rozpečenému sýru.

Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept

Tipy

Ke kapustičkám můžete během pečení přidat snítku rozmarýnu či tymiánu, které je báječně aromaticky podtrhnou.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.