Co je potřeba

  • porce kuřete
  • přírodní rýže
  • sůl
  • pepř
  • voda
  • koření podle fantazie
1

Rýže natural je přírodní nebroušená a neleštěná rýže. Do jídelníčku ji zařazují lidé, kteří se chtějí zdravě stravovat. Rýže natural je nutričně hodnotnější než bílá upravovaná rýže. Není zbavena vlákniny a vitaminů. Připravuje se ale delší dobu než obyčejná rýže. Před použitím ji na sítu dobře propláchneme pod tekoucí vodou.

2

Kuře  předvaříme 20 minut ve vodě.  Do vody přidáme sůl, pepř a jiné koření podle fantazie. Rýži rozprostřeme do pekáče a položíme na ní porce kuřete. Ochucený vývar nevyléváme, nalijeme ho do pekáče na rýži. Musí sahat asi 0,5 cm nad ní. Pekáč vložíme do trouby, přikryjeme víkem (alobalem, papírem na pečení...) a pečeme při 200 °C.  

3

Kuře během pečení jednou obrátíme. Kontrolujeme také rýži. Musí v ní být dostatek vody, aby se nepřipalovala, ale ne moc, musí se všechna vstřebat. Proto podlévejte uvážlivě, raději menším množstvím tekutiny. Před dohotovením sejměte víko pekáče, zvyšte teplotu a nechte kuře zezlátnout. Rýže i kuře budou hotové ve stejnou chvíli. Ať vám chutná!

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
0
Zatím nehodnoceno