Jak připravit indické kuře tandoori | recept
Indické kuře tandoori | recept. Indická kuchyně je charakteristická voňavým a výrazným kořením. Pokud Vás již omrzelo tradiční pečené kuře, zkuste si jej připravit v indickém stylu. Kuře tandoori Vás jistě překvapí jednoduchou přípravou. Dá se konzumovat ihned po upečení, ale skvěle chutná také druhý den, klidně i studené.
Co je potřeba
- 1 kg kuřecích stehen (případně kuřecích čtvrtek)
Na marinádu si připravíme:
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžičky tandoori masala koření
- 1 lžička soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 hrnek bílého jogurtu
Kuřecí stehna vložíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a dáme je péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme je asi 40 minut. Mezitím je několikrát potřeme marinádou, která nám zbyla v míse. Je taktéž vhodné maso v průběhu pečení otočit. Poté zvýšíme teplotu asi na 220 °C (případně zapneme i gril, pokud jím trouba disponuje) a kuře dopečeme ještě asi 15 minut, aby získalo zlatou barvu.
Tipy
- Bílý jogurt lze nahradit podmáslím.
- Koření můžeme na začátku osmahnout na rostlinném oleji a teprve po vychladnutí směs smíchat s jogurtem a dalšími ingrediencemi. Chuť koření bude ještě výraznější.
Diskuze k článku