Jak připravit rýžový salát s kuřecím masem | recept
Rýžový salát s kuřecím masem | recept. Saláty z rýže nejsou u nás tak oblíbené a rozšířené jako saláty z těstovin. Je to škoda, jsou rychle hotovy a rýže se dobře kombinuje. Navíc elegantně zužitkujete zbylou vařenou rýži. Saláty nejsou vzhledově příliš atraktivní, musí se doplnit výrazněji zbarvenou zeleninou, jako příklad lze uvést červený paprikový lusk, zelený hrášek, s rýží ladí i vejce pokrájené na plátky. Nabízím vyzkoušený recept, který mohu s klidným srdcem doporučit. Věřte, že chutná lépe než vypadá.
Co je potřeba
- 300 g vařené rýže
- 250 g kuřecího masa (vařené, pečené)
- 100 g hrášku
- 80 g sladkokyselých okurek
- 2 stroužky česneku
- 225 ml majolky
- sůl
- pepř
- červená paprika naložená nebo čerstvá
- podle chuti ocet
Vařené nebo pečené kuřecí maso vykostěte, odstraňte kůži a nakrájejte na malé kousky. Přidejte ho do misky k rýži. Sladkokyselou okurku rovněž nakrájejte a přidejte do misky spolu s hráškem. Hrášek je lepší zmrazený, má hezčí barvu než ten z plechovky. Zmrazený hrášek jen na několik minut ponořte do horké vody, nemusíte ho vařit.
Diskuze k článku