Jak udělat salát z kuřecího masa a fazolí | recept
Salát z kuřecího masa a fazolí | recept. Kuřecí maso je v kuchyni všestranně použitelné a variací na zpracování existují tisíce. Drůbež má jemné bílé maso s minimem tuků a malým obsahem cholesterolu. Hodí se tedy pro dietní stravování, pro děti, nemocné a rekonvalescenty. Kuře nejvýhodněji koupíme chlazené, celé a sami si ho doma naporcujeme na jednotlivé části. Vyjde to výrazně levněji než kupované mražené díly. Následující recept je z kuřecích prsou, která jsou sušší a ne každý je má rád pečená. Salát si můžete udělat i ze zbylého kuřete od oběda. Množství si upravte podle počtu strávníků, recept je psán pro 2 osoby.
Co je potřeba
- 2 kuřecí řízky
- 1 plechovka fazolí v rajském protlaku (400 g)
- 1 naložená feferonka
- pepř mletý
- sůl podle potřeby
- hlávka ledového salátu
- majonéza (několik lžic)
- citronová šťáva nebo jemný ocet podle chuti
Na ozdobu:
- cherry rajčata
- vařené vejce
- strouhaný sýr
Do salátu přidáme celou hlávku ledového salátu. Ledový salát se prodává balený a svádí k tomu, že se nemusí omývat. Není to pravda, po sklizni se ošetřuje, aby vydržel déle čerstvý a křupavý. Proto svrchní listy omývejte alespoň 2 minuty pod tekoucí vodou nebo je odstraňte. Salát nakrájejte nožem na čtverečky. Ledový salát se, na rozdíl od ostatních salátů, které se doporučují trhat rukou, může krájet nožem. Chcete-li zabránit úbytku vitaminů, použijte nůž keramický.
Diskuze k článku