Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat salát z kuřecího masa a fazolí | recept

Jak udělat salát z kuřecího masa a fazolí | recept

Salát z kuřecího masa a fazolí | recept. Kuřecí maso je v kuchyni všestranně použitelné a variací na zpracování existují tisíce. Drůbež má jemné bílé maso s minimem tuků a malým obsahem cholesterolu. Hodí se tedy pro dietní stravování, pro děti, nemocné a rekonvalescenty. Kuře nejvýhodněji koupíme chlazené, celé a sami si ho doma naporcujeme na jednotlivé části. Vyjde to výrazně levněji než kupované mražené díly. Následující recept je z kuřecích prsou, která jsou sušší a ne každý je má rád pečená. Salát si můžete udělat i ze zbylého kuřete od oběda. Množství si upravte podle počtu strávníků, recept je psán pro 2 osoby.

Co je potřeba

  • 2 kuřecí řízky
  • 1 plechovka fazolí v rajském protlaku (400 g)
  • 1 naložená feferonka
  • pepř mletý
  • sůl podle potřeby
  • hlávka ledového salátu 
  • majonéza (několik lžic)
  • citronová šťáva nebo jemný ocet podle chuti

Na ozdobu:

  • cherry rajčata
  • vařené vejce
  • strouhaný sýr
1

Maso z kuřecích prsou z obou stran opečeme na másle, podlijeme vodou a udusíme doměkka. Vodou podlijeme jen málo, potřebujeme, aby se všechna voda vydusila a na pánvi žádná nezbyla. Tento krok můžeme vynechat a použít zbytek pečeného nebo grilovaného kuřete.

2

Připravené kuřecí maso necháme vychladnout a pokrájíme jej na stejně velké kostky. Nakrájené maso dáme do větší misky. Větší mísu volíme proto, aby se salát pohodlně promíchal.

3

Do mísy s masem přidáme konzervu fazolí v rajském protlaku. Nezáleží na barvě fazolí ani na značce výrobku, salát se dochutí. Osolíme, opepříme a přidáme naloženou nebo čerstvou feferonku.

4

Do salátu přidáme celou hlávku ledového salátu. Ledový salát se prodává balený a svádí k tomu, že se nemusí omývat. Není to pravda, po sklizni se ošetřuje, aby vydržel déle čerstvý a křupavý. Proto svrchní listy omývejte alespoň 2 minuty pod tekoucí vodou nebo je odstraňte. Salát nakrájejte nožem na čtverečky. Ledový salát se, na rozdíl od ostatních salátů, které se doporučují trhat rukou, může krájet nožem. Chcete-li zabránit úbytku vitaminů, použijte nůž keramický.

5

Salát přidejte do mísy k ostatním surovinám, přidejte několik lžic majonézy a pořádně promíchejte všechno dohromady. Dochuťte podle potřeby. Podávejte s pečivem a na talíři ozdobte podle svého vkusu.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.