Přejít k hlavnímu obsahu

Jak přichystat bylinkové kuřecí plátky s pečenými bramborami a rukolovým salátem | recept

Jak přichystat bylinkové kuřecí plátky s pečenými bramborami a rukolovým salátem | recept

Bylinkové kuřecí plátky s pečenými bramborami a rukolovým salátem | recept. Kuřecí na minutku patří k jedněm z nejjednodušších a nejrychlejších úprav masa. Inspirujte se následujícím receptem z kuřecího masa, je plný voňavých čerstvých bylinek, které masu dodají skvělou chuť. Kuřecí plátky jsou doplněné pečenými bramborami a jednoduchým salátem z rukoly. Není nic jednoduššího pro letní obědy nebo večeře, kdy nechceme ztrácet drahocenný čas v kuchyni.

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na dvě porce:

  • 1 kuřecí prsa
  • 1 lžíci másla 
  • 1 lžíci rostlinného oleje
  • sůl a pepř na dochucení
  • hrst bazalky, oregána a majoránky
  • 2 jarní cibulky
  • 10 malých brambor
  • 1 lžíci slunečnicového oleje

Na salát si přichystejte:

  • půl balení rukoly (odhadem)
  • 1/2 hrnku smetany (12%)
  • 1 lžíci octa (či dle chuti)
  • sůl a pepř na dochucení
1

Nejprve omyjeme brambory a rozpálíme troubu na 220 °C. Na pečení se nejlépe hodí malé brambory, které stačí rozkrojit na půlky nebo čtvrtky. Ty pak nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, přilijeme trochu oleje, promícháme a pečeme doměkka, trvá to asi 40 minut.

2

V dalším kroku opláchneme a nakrájíme maso na plátky a opatrně lehce z obou stran naklepeme. Maso následně osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka opečeme z obou stran, poté stáhneme plamen a necháme péct ještě několik minut z obou stran.

3

V této fázi přidáme i bylinky, které jsme předtím proprali a nasekali nadrobno. Bylinkami posypeme plátky masa z obou stran. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky. Ty přihodíme na pánev a opékáme spolu s masem.

4

Mezitím si přichystáme rukolový salát. Rukolu opereme a osušíme v odstředivce. Lehce ji natrháme a rozdělíme na jednotlivé porce. Do hrnečku nalijeme smetanu, osolíme a opepříme, přidáme ocet a zamícháme, smetana se vlivem octa lehce srazí a tím i zahustí. Touto zálivkou polijeme rukolu. 

5

Jakmile je maso dostatečně propečené, stáhneme z plamene a necháme chvíli dojít. Následně rozdělíme na porce a podáváme s pečenými bramborami a rukolovým salátem.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.