Jak přichystat bylinkové kuřecí plátky s pečenými bramborami a rukolovým salátem | recept
Bylinkové kuřecí plátky s pečenými bramborami a rukolovým salátem | recept. Kuřecí na minutku patří k jedněm z nejjednodušších a nejrychlejších úprav masa. Inspirujte se následujícím receptem z kuřecího masa, je plný voňavých čerstvých bylinek, které masu dodají skvělou chuť. Kuřecí plátky jsou doplněné pečenými bramborami a jednoduchým salátem z rukoly. Není nic jednoduššího pro letní obědy nebo večeře, kdy nechceme ztrácet drahocenný čas v kuchyni.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na dvě porce:
- 1 kuřecí prsa
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci rostlinného oleje
- sůl a pepř na dochucení
- hrst bazalky, oregána a majoránky
- 2 jarní cibulky
- 10 malých brambor
- 1 lžíci slunečnicového oleje
Na salát si přichystejte:
- půl balení rukoly (odhadem)
- 1/2 hrnku smetany (12%)
- 1 lžíci octa (či dle chuti)
- sůl a pepř na dochucení
Krok 1
Nejprve omyjeme brambory a rozpálíme troubu na 220 °C. Na pečení se nejlépe hodí malé brambory, které stačí rozkrojit na půlky nebo čtvrtky. Ty pak nasypeme na plech vyložený pečicím papírem, přilijeme trochu oleje, promícháme a pečeme doměkka, trvá to asi 40 minut.
Krok 2
V dalším kroku opláchneme a nakrájíme maso na plátky a opatrně lehce z obou stran naklepeme. Maso následně osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka opečeme z obou stran, poté stáhneme plamen a necháme péct ještě několik minut z obou stran.
Krok 3
V této fázi přidáme i bylinky, které jsme předtím proprali a nasekali nadrobno. Bylinkami posypeme plátky masa z obou stran. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na plátky. Ty přihodíme na pánev a opékáme spolu s masem.
Krok 4
Mezitím si přichystáme rukolový salát. Rukolu opereme a osušíme v odstředivce. Lehce ji natrháme a rozdělíme na jednotlivé porce. Do hrnečku nalijeme smetanu, osolíme a opepříme, přidáme ocet a zamícháme, smetana se vlivem octa lehce srazí a tím i zahustí. Touto zálivkou polijeme rukolu.
Krok 5
Jakmile je maso dostatečně propečené, stáhneme z plamene a necháme chvíli dojít. Následně rozdělíme na porce a podáváme s pečenými bramborami a rukolovým salátem.