Jak na rychlé asijské stir fry s tofu a čínskými nudlemi | recept
Jak na rychlé asijské stir fry s tofu a čínskými nudlemi | recept. Rychlá asijská specialita z prudce osmažených kousků zeleniny obohacených o delikátně pikantní, avšak v závěru i medově nasládlou omáčkou, je impozantní přehlídkou barev, chutí i vůní. A to i v této vegetariánské variantě připravené z uzeného tofu.
Co je potřeba
Do základu:
- 1 uzené tofu
- 100 g růžiček brokolice
- 2 menší mrkve
- 2 stonky jarní cibulky
- 3 lžíce oleje
čínské nudle z instantní nudlové polévky
Do omáčky:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička Solamylu
- 3 lžíce vody
Nakonec přidejte Solamyl předem rozmíchaný s vodou a ještě asi tak 2 minuty povařte, dokud omáčka nezíská příjemně táhlou konzistenci.
Oceníte-li více spíše řidší omáčku, použijte k rozmíchání Solamylu vody o trochu více.
Podávejte s již hotovými nudlemi, které můžete nechat samostatně v misce, nebo je vhodit do uvařené směsi, promíchat a podávat vše dohromady.
Tipy
Do omáčky lze přimíchat i lžíce srirachy, tedy výrazně pálivé omáčky, která výsledný pokrm dochutí.
Diskuze k článku