Jak v jednom hrnci z brambor a lilku uvařit vegetariánské indické kari
Jako většina indických pokrmů je i toto vegetariánské indické kari rychlé, nenáročné a v jednom hrnci uvařené. V tomto případě se v jednom hrnci povaří brambory s lilkem, které se pomocí voňavého indického koření rychle přemění ve výrazný, plně vegetariánský indický pokrm, který jistě ocení i ti, co na talíři maso rádi vidí.
Co je potřeba
- 1 větší lilek
- 4 brambory
- 1 velká cibule
- 1 velké rajče
- 2–3 stroužky česneku
- 1 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- ½ l zeleninového vývaru
- 3 lžíce oleje
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- ½ lžičky sušeného koriandru
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička Garam masaly (směs koření)
K předvařené, indickým kořením provoněné směsi s bramborami nakonec přidejte na kostky nakrájený lilek. Hrnec opět přiklopte a další 5–10 minut duste, dokud lilek nezměkne a v hrnci nezbude jen malé množství šťávy, která je příjemně zahuštěná škrobem z brambor.
Tím je rychlé, nenáročné a v jednom hrnci uvařené vegetariánské indické kari připravené k servírování. A to nejlépe s tradiční indickou chlebovou plackou, nebo uvařeným bulgurem.
Tipy
- V případě, že vám v tomto rychlém, nenáročném a v jednom hrnci uvařeném vegetariánském kari opravdu chybí maso, nesmutněte, toto indické kari lze skvěle využít coby netradiční a překvapivě chutná příloha k pořádnému kusu masa. Získáte tím plnohodnotný sytý oběd, který si s vámi u jednoho stolu dopřejí i vegetariáni přikusující tradiční indickou chlebovou placku.
Diskuze k článku