Jak připravit excelentní červené kari s cizrnou | recept
Jak připravit excelentní červené kari s cizrnou | recept. Jídla z jednoho hrnce jsou prostě boží. Minimum práce, minimum nádobí a zpravidla maximum úspěchu. V případě tohoto cizrnového kari rozhodně. Jakmile totiž v jednom hrnci smícháte cizrnu s pikantní kari pastou, jemným kokosovým mlékem, intenzivní rajčatovou passatou a vše navíc doplníte sladko-slaným arašídovým máslem, není nikdo, kdo by té voňavé dobrotě odolal.
Co je potřeba
- 1 plechovka sterilované cizrny (400 g)
- 1 plechovka drcených rajčat
- 200 ml rajčatové passaty
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžičky červené kari pasty
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- voda či zeleninový vývar na podlití
- sůl dle chuti
Tipy
Toto kari nemusí být striktně podáváno coby omáčka s konzistencí klasického kari. Taková hustější polévka není vůbec od věci. Jednoduše postačí přidat trochu více vody či vývaru a výživnou polévku máte na stole.
Varování
Upozorňuji, že tato neodolatelná dobrota poměrně dosti prská. Vařte ji proto přiklopenou a otevřete jen na promíchání.
Diskuze k článku