Jak zapéct celer se smetanou a ořechy
09. Květen 2020
V článku uvedeném níže najdete postup, podle kterého si připravíte jídlo z nepříliš oblíbené zeleniny – celeru. Celer, v této úpravě s ořechy, má nahoře křupavou vrstvu z parmazánu a strouhanky. Celer patří mezi silné alergeny, proto se raději předem přesvědčete, zda vaši strávníci na něj nemají alergii. Pokrm je jednoduchý a poměr jednotlivých ingrediencí si upravte podle sebe, uvedené množství je orientační.
Co je potřeba
- polovina středního celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- hrst pekanových ořechů (vlašských)
- 250 ml smetany ke šlehání
- lžička mletého koriandru
- lžička drceného kmínu
- kousek strouhaného parmezánu
- několik lžic strouhanky
- sůl
Související články
Další zajímavé články
Jak na zapečené celerové mističky se sýrem | recept
Zapečené celerové mističky se sýrem | recept. Zapečený celer je skvělou alternativou ke klasickým zapečeným paprikám. Pečení celeru zjemní chuť a záro…
Jak usmažit sekaný vepřový řízek s celerem | recept
Sekaný vepřový řízek s celerem | recept. Mleté maso, ochucené celerem a upravené jako řízek je šťavnaté, křehké a chutná jak teplé, tak studené. Po od…
Jak upéct ovesný linecký koláč | recept
Ovesný linecký koláč | recept. Pokud máte přebytek domácí marmelády nebo Vás honí mlsná a zároveň dbáte na štíhlou linii, vyzkoušejte linecký koláč z…
Jak připravit datlovo-arašídové koláčky s bílou čokoládou | recept
Okouzlující spojení sladkých sušených datlí a intenzivních, nasucho opražených arašídů přemění tyto kouzelně vypadající nepečené koláčky ve výtečnou a…
Jak bez lepku upéct mrkvové řezy s jemným tvarohovým krémem
Stejně jako jemné mrkvové těsto, tak i tvarohový krém má významný podíl na tomto mrkvovém řezu, který potěší nejen již zmíněnou jemnou chutí, ale i ne…
Diskuze k článku