Jak zahušťovat polévky | rady
Jak zahušťovat polévky | rady. Polévky zahušťujeme a zjemňujeme různými způsoby. A protože zahušťování polévek trápí mnohé kuchaře, sepsala jsem základní rady, jakým způsobem můžeme polévky zahušťovat. Tyto recepty patří k těm nejvyužívanějším v českém prostředí.
Zahuštění žloutky:
3 žloutky rozmícháme se 2 – 3 lžícemi horké polévky, směs pak vmícháme do polévky. Důležité je, aby se polévka už nevařila.
Zahuštění moukou:
40 g másla rozpustíme, přidáme 40 g mouky a za stálého míchání 2 minuty pražíme. Jíšku vlijeme do vývaru a necháme povařit.
Zjemňování máslem:
150 g vychladlého másla nakrájíme na kostičky a pomalu vmícháme do horké polévky, dokud se máslo nerozpustí.
Diskuze k článku