jaktak.cz

Jak zahušťovat polévky | rady

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak zahušťovat polévky | rady. Polévky zahušťujeme a zjemňujeme různými způsoby. A protože zahušťování polévek trápí mnohé kuchaře, sepsala jsem základní rady, jakým způsobem můžeme polévky zahušťovat. Tyto recepty patří k těm nejvyužívanějším v českém prostředí.

Krok 1

Zahuštění žloutky:

3 žloutky rozmícháme se 2 – 3 lžícemi horké polévky, směs pak vmícháme do polévky. Důležité je, aby se polévka už nevařila.

Krok 2

Zahuštění moukou:

40 g másla rozpustíme, přidáme 40 g mouky a za stálého míchání 2 minuty pražíme. Jíšku vlijeme do vývaru a necháme povařit.

Krok 3

Zjemňování máslem:

150 g vychladlého másla nakrájíme na kostičky a pomalu vmícháme do horké polévky, dokud se máslo nerozpustí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zahustovat-polevky-rady.html