Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku
Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku. Výborná polévka, která si vás dostane. Gazpacho je španělská zeleninová polévka, základem je vždy rozmixovaná zelenina, zejména pak rajčata. A tady je recept na gazpacho.
Co je potřeba
na 4 porce:
750 g rajčat
200 ml bílého vína
lžíci cukru
citron
tabasco
sůl
pepř
půl salátové okurky
zelená paprika
kostky ledu
Rajčata nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme kolečko citronu, podlijeme 200 ml vody a povaříme.
Přelijeme přes síto a propasírujeme. Šťávu necháme vychladnout, potom ji rozředíme vínem, osolíme, přidáme citronovou šťávu, opepříme a osladíme.
Před podáváním vhodíme do polévky kostky ledu, na plátky nakrájenou okurku a na nudličky nakrájenou papriku. Dochutíme tabascem.
Diskuze k článku