Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat bylinkovou polévku | recept

Jak udělat bylinkovou polévku | recept. Udělejte si zdravou polévku plnou vitamínů a jara z čerstvých bylinek. Postupujte podle mého receptu na bylinkovou polévku, se kterým nemůžete nic zkazit.

Co je potřeba

2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1,25 l masového vývaru
jarní bylinky: petrželka, pažitka, nať jarní cibulky, lístky popence, kerblík
špetka muškátového květu
sůl
3 lžíce smetany
opečené kostičky žemle k podávání

1

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, rozmícháme a 20 minut povaříme.

2

Přidáme část nadrobno nakrájených bylinek a povaříme.

3

Polévku dochutíme muškátovým květem, osolíme, zjemníme smetanou, přidáme zbylé bylinky a nevaříme, jen promícháme.

4

Podáváme s opečenými kostičkami žemle

Tipy

Polévku můžeme podávat se ztracenými vejci, která rozklepneme do vroucí osolené vody a octem okyselené vody a vaříme asi 4 minuty.

Jíška se lépe rozmíchá s chladnější tekutinou.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat chřestovou polévku | recept
Jak udělat chřestovou polévku | recept
Jak udělat chřestovou polévku | recept. Chřest je zdravá zelenina, která pomáhá udržet tělo ve formě. Obsahuje velké množství vody, bílkoviny i vlákni…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.