Jak udělat bylinkovou polévku | recept
Jak udělat bylinkovou polévku | recept. Udělejte si zdravou polévku plnou vitamínů a jara z čerstvých bylinek. Postupujte podle mého receptu na bylinkovou polévku, se kterým nemůžete nic zkazit.
Co je potřeba
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1,25 l masového vývaru
jarní bylinky: petrželka, pažitka, nať jarní cibulky, lístky popence, kerblík
špetka muškátového květu
sůl
3 lžíce smetany
opečené kostičky žemle k podávání
Krok 1
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem, rozmícháme a 20 minut povaříme.
Krok 2
Přidáme část nadrobno nakrájených bylinek a povaříme.
Krok 3
Polévku dochutíme muškátovým květem, osolíme, zjemníme smetanou, přidáme zbylé bylinky a nevaříme, jen promícháme.
Krok 4
Podáváme s opečenými kostičkami žemle
Polévku můžeme podávat se ztracenými vejci, která rozklepneme do vroucí osolené vody a octem okyselené vody a vaříme asi 4 minuty.
Jíška se lépe rozmíchá s chladnější tekutinou.