Jak udělat dýňovou polévku | recept
Jak udělat dýňovou polévku | recept. V Americe se v předvečer svátku všech svatých 31. října, města rozzáří oranžovou a červenou barvou, po ulicích se toulají děti v kostýmech duchů a čarodějnic....Inspirujte se a využijte dýni aspoň v kuchyni.
Co je potřeba
na 6 porcí:
450 g dýňové dužiny
1 l kuřecího vývaru
500 ml mléka
125 ml smetany
125 kg cukru (nejlépe hnědého)
2 cibule
2 stroužky česneku
1 kávová lžička červeného pepře
2 čajové lžičky kari
1 kávová lžička koriandru
4 lžíce másla
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.
Potom přisypeme koření a ještě restujeme. Přimícháme dýni, přilijeme vývar a promícháme. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
Dáme polévku do mixéru a rozmixujeme. Opět přelijeme do hrnce, přimícháme cukr, mléko a smetanu. Chvíli prohřejeme.
Podle chuti dosolíme a dýňovou polévku servírujeme strávníkům na stůl. Dobrou chuť!
Diskuze k článku