Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku. Výborná polévka, která si vás dostane. Gazpacho je španělská zeleninová polévka, základem je vždy rozmixovaná zelenina, zejména pak rajčata. A tady je recept na gazpacho.
Co je potřeba
na 4 porce:
750 g rajčat
200 ml bílého vína
lžíci cukru
citron
tabasco
sůl
pepř
půl salátové okurky
zelená paprika
kostky ledu
Krok 1
Rajčata nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme kolečko citronu, podlijeme 200 ml vody a povaříme.
Krok 2
Přelijeme přes síto a propasírujeme. Šťávu necháme vychladnout, potom ji rozředíme vínem, osolíme, přidáme citronovou šťávu, opepříme a osladíme.
Krok 3
Před podáváním vhodíme do polévky kostky ledu, na plátky nakrájenou okurku a na nudličky nakrájenou papriku. Dochutíme tabascem.