jaktak.cz

Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat gazpacho | recept na studenou polévku. Výborná polévka, která si vás dostane. Gazpacho je španělská zeleninová polévka, základem je vždy rozmixovaná zelenina, zejména pak rajčata. A tady je recept na gazpacho.

Co je potřeba

na 4 porce:

750 g rajčat
200 ml bílého vína
lžíci cukru
citron
tabasco
sůl
pepř
půl salátové okurky
zelená paprika
kostky ledu

Krok 1

Rajčata nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme kolečko citronu, podlijeme 200 ml vody a povaříme.

Krok 2

Přelijeme přes síto a propasírujeme. Šťávu necháme vychladnout, potom ji rozředíme vínem, osolíme, přidáme citronovou šťávu, opepříme a osladíme.

Krok 3

Před podáváním vhodíme do polévky kostky ledu, na plátky nakrájenou okurku a na nudličky nakrájenou papriku. Dochutíme tabascem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-gazpacho-recept-na-studenou-polevku.html