Jak udělat polévku Minestrone | recept
Jak udělat polévku Minestrone | recept. Italové ji říkají velká polévka. Postupujte podle tradičního receptu na přípravku italské polévky Minestrone, výtečné a v našich končinách zatím ne příliš známé polévky.
Co je potřeba
Pro 6 osob:
4 lžíce olivového oleje
cibule nakrájená na kousky
stroužek česneku nakrájený na plátky
2 mrkve nakrájená na kolečka
polovina celeru nakrájená na kostičky
100 g slaniny nakrájené na kostičky
2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového pyré
400 g kondenzovaných rajčat
půl litru zeleninového vývaru
150 g makaronů nebo jiných těstovin
čtvrtka hlávky kapusty nakrájená na nudličky
400 g konzerva fazolí
6 lžiček pesta
strouhaný parmazán
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, napsypeme na něj cibuli, česnek, mrkev, celer, slaninu, bobkový list a vše 10 minut opékáme.
Poté přimícháme rajčatové pyré a stále mícháme.
Po minutě přidáme nasekaná rajčata z plechovky a vývar.
Až se začně polévka vařit, přihodíme makarony.
Pokud je polévka moc hustá, přilijeme vodu. Necháme probublat asi 5 minut a nakonec přidáme kapustu a fazole.
Vaříme, dokud zelenina a makarony nejsou úplně uvařené.
Podáváme s pestem a parmazánem.
Diskuze k článku