jaktak.cz

Jak udělat polévku Minestrone | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat polévku Minestrone | recept. Italové ji říkají velká polévka. Postupujte podle tradičního receptu na přípravku italské polévky Minestrone, výtečné a v našich končinách zatím ne příliš známé polévky.

Co je potřeba

Pro 6 osob:
4 lžíce olivového oleje
cibule nakrájená na kousky
stroužek česneku nakrájený na plátky
2 mrkve nakrájená na kolečka
polovina celeru nakrájená na kostičky
100 g slaniny nakrájené na kostičky
2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového pyré
400 g kondenzovaných rajčat
půl litru zeleninového vývaru
150 g makaronů nebo jiných těstovin
čtvrtka hlávky kapusty nakrájená na nudličky
400 g konzerva fazolí
6 lžiček pesta
strouhaný parmazán

Krok 1

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, napsypeme na něj cibuli, česnek, mrkev, celer, slaninu, bobkový list a vše 10 minut opékáme.

Krok 2

Poté přimícháme rajčatové pyré a stále mícháme.

Krok 3

Po minutě přidáme nasekaná rajčata z plechovky a vývar.

Krok 4

Až se začně polévka vařit, přihodíme makarony.

Krok 5

Pokud je polévka moc hustá, přilijeme vodu. Necháme probublat asi 5 minut a nakonec přidáme kapustu a fazole.

Krok 6

Vaříme, dokud zelenina a makarony nejsou úplně uvařené.

Krok 7

Podáváme s pestem a parmazánem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-polevku-minestrone-recept.html