Jak vařit fazole
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, jmenuji Fahmi, navštívit můj mail saadmuhammadfahmi@gmail.com
Cože??? Maso tlumí nadýmavý účinek fazolí??? To popírá všechno, co jsem v poslední době o vazolích četla a slyšela!!! Naopak! Trávení rostlinných a živočišných bílkovin je pro žaludek ještě obtížnější a způsobuje nadýmání! Luštěniny se mají kombinovat s obilovinami a zeleninou!
Při namáčení fazolí ve tvrdé vodě, anebo jsou-li starší, je vhodné přidat trošku sody. Před vařením pak vodu vyměňte.
Další zajímavé články
Jak namíchat provensálské koření
Jak namíchat provensálské koření | 7 receptů. Léto je nejlepší období roku pro „bylinkové čarování“. Na zahrádkách jsou ke sklizni čerstvé natě voňavé…
Jak udělat výborný fazolový guláš bez masa | jednoduchý recept
Fazolový guláš je levné a vydatné jídlo, které mají v oblibě více muži, i když ženám také náramně chutná. Jen ženy si fazolový guláš často odepřou z e…
Jak udělat fazolový guláš s bramborem | recept
Jak udělat fazolový guláš s bramborem | recept. Fazolový guláš s bramborem je levné a syté jídlo. Proto bývá s oblibou připravován pro větší množství…
Jak udělat bílou fazolovou polévku | recept
Bílá fazolová polévka patří do české klasiky. V zařízeních hromadného stravování ji obvykle vaří, má-li v menu následovat „hladovější“ nebo sladké jíd…
Jak udělat fazolovou polévku s klobásou | recept
Fazolová polévka s klobásou je hutná a sytá, proto ji připravujeme jako menší samostatné jídlo nebo má-li po ní následovat sladké, moučné či lehké bez…
Dobrý den, děkuji za Vaši reakci. Ano, máte pravdu. Také ve starších kuchařkách (a i v některých soudobých, které byly vydány bez nové ediční úpravy) byl přídavek jedlé sody (bicarbony) doporučován. Ale v současných pojednáních o přípravě luštěnin je před tím naopak doslovně varováno. Že prý soda ničí vitaminy B. A tak si říkám, "není šprochu", a co když ta soda opravdu vitamin B ničí? Tedy raději nepřipomínám sodu, ale spíš doporučuji uzel na kapesník - včas si vzpomenout a nechat fazole namočit. Ještě jednou Vám děkuji za zájem o téma. jezzina