Jak uvařit tradiční anglickou chlebovou omáčku | recept
30. Říjen 2021
Jak uvařit tradiční anglickou chlebovou omáčku | recept. Chlebová omáčka patří ke klasickým receptům britské kuchyně. Tato kořeněná krémová omáčka je ideální přílohou k pečenému drůbežímu masu, nejčastěji z kuřete nebo krůty. Slavná omáčka je zmíněna i v knize pro děti Danny mistr světa, kde ji podávali s bažantem. Recept stojí za vyzkoušení a moc pěkná kniha za přečtení.
Co je potřeba
- 110 g suchého toastového chleba
- 1 velká cibule
- 15 hřebíčků (i méně)
- 1 bobkový list
- 8 kuliček černého pepře
- 570 ml mléka
- 50 g másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- mletý černý pepř
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit kuřecí Tikka masalu | recept indické kuchyně
Jak uvařit kuřecí Tikka masalu | recept indické kuchyně. Chuťově dokonalá a kořením provoněná indická jídla jsou i přes obsáhlý výčet surovin až neuvě…
Jak snadno udělat indické placky čapátí | jednoduchý a levný recept
Jak snadno udělat indické placky čapátí | jednoduchý a levný recept. Čapátí jsou placky z mouky a vody, které se v Indii podávají k jídlu tak, jako u…
Jak uvařit domácí kečup | recepty mezinárodní kuchyně
Jak uvařit domácí kečup | recepty mezinárodní kuchyně. Kečup si můžete koupit i v tom nejmenším vesnickém obchůdku, ale doma vyrobený (a třeba z…
Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny
Jak uvařit masové knedlíčky se špagetami | recept na těstoviny. Dnes si podle našeho návodu můžete uvařit těstoviny s omáčkou z rajčat a masovými koul…
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty. Na Wikipedii se dočtete že šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm, který se stal velm…
Diskuze k článku