Jak uvařit polévku z růžičkové kapusty
Jak uvařit polévku z růžičkové kapusty | recept na kapustovou polévku. Růžičková kapusta byla v kuchyni dlouho opomíjená, byla většinou jen součástí polévkové zeleninové směsi. Poslední dobou je tato zelenina stále více a více oblíbená a to i samotná, např. jako příloha k masu.
Kapusta je bohatá na vitamin C, vápník, hořčík, sodík a fosfor. Obsahuje i velký podíl vlákniny a bílkovin. Do jídelníčku bychom ji měli zařazovat častěji, než je u nás zvykem. Aby si kapusta při vaření uchovala krásnou zelenou barvu, neměla by se vařit v zakryté nádobě, stačí ji nechat trochu pootevřenou. Co takhle pro začátek vyzkoušet polévku podle našeho článku?
Co je potřeba
- 350 g růžičkové kapusty
- 1 l kuřecího vývaru
- 250 ml zakysané smetany
- 1 žloutek
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka muškátového oříšku
Diskuze k článku