Jak uvařit petrželový krém s pestem | recept na krémovou polévku
Jak uvařit petrželový krém s pestem | recept na krémovou polévku. Petržel je v polévkách nepostradatelná, ale řekla bych málo ceněná. Často používaná jen pro podpoření chuti vývaru či jejího přidání v podobě kostiček přímo do polévky. Zkuste ji povýšit, využít její chuť a poměrně výrazné aroma a uvařit si z ní krém, kde bude petržel zaujímat hlavní roli.
Co je potřeba
- ½ kg petržele
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 brambory
- 3 snítky tymiánu (či sušený)
- 1 litr hovězího či kuřecího vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- špetku muškátového oříšku
- bazalkové pesto k podávání
Vzniklý krém ještě pár minut prohřejte a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pokud budete mít krém příliš hustý, nařeďte ho vodou či vývarem. Množství tekutiny zvolte dle svého uvážení.
Tipy
Pesto nemusí být nutně bazalkové, můžete experimentovat a použít například pesto z medvědího česneku či nějaký vlastní mix.
Diskuze k článku