Jak uvařit jemnou krémovou česnečku | recept na polévku
Jak uvařit jemnou krémovou česnečku | recept na polévku. Tato verze česnečky je hotovou delikatesou. A to především díky smetaně, která zdatnou dávku česneku příjemně zjemní. Zároveň, společně s kapkou vína, vývaru a koření, vykouzlí úžasně voňavou a nesmírně lahodnou polévku.
Co je potřeba
- 1 cibule
- 30 g másla na restování
- 10-12 stroužků česneku
- 100 g brambor
- 50 ml suchého bílého vína
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetana na vaření
- 1 lžíce kořenící směsi Terezia Garlic vegi (česneková ochucovací směs)
Zcela na závěr krémovou polévku ochuťte česnekovou ochucovací směsí od Terezia Company. Uvedená ochucovací směs je do polévky přímo skvělá, ale není podmínkou a poradíte si i bez ní. Stačí místo ní přisypat sůl, pepř, trochu polévkového koření ve stylu Vegety a prolisovat stroužek či dva česneku. Ochucenou polévku již jen několikrát na mírném ohni promíchejte.
Nyní můžete směle servírovat do misek či talířků, dozdobit petrželkou či pažitkou a doladit čerstvým pečivem či luxusními sýrovými krutony. Ty zcela jednoduše a rychle v průběhu vaření připravíte v troubě. Stačí jen rohlík nakrájet na kolečka, rozložit na plech vyložený pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200 ° C opékat přibližně 5 minut dokřupava a poté posypat strouhaným sýrem výraznějšího ražení, například čedarem a nechat minutku dopéct. To je k jemné krémové česnečce naprostá dokonalost.
Tipy
Pokud Vás zlákala zmíněná česneková ochucovací směs od Terezia Company, podívejte se na webové stránky , kde zjistíte složení směsi, do čeho všeho se dá použít a můžete si ji zde rovněž i zakoupit. Věřte, že se vám bude doma určitě hodit. Ve výsledku vám totiž do pokrmu postačí přidat lžíce této směsi a už nebudete muset sáhnout po žádném jiném koření, a to ani soli.
Diskuze k článku