Jak uvařit jemnou krémovou česnečku | recept na polévku
Jak uvařit jemnou krémovou česnečku | recept na polévku. Tato verze česnečky je hotovou delikatesou. A to především díky smetaně, která zdatnou dávku česneku příjemně zjemní. Zároveň, společně s kapkou vína, vývaru a koření, vykouzlí úžasně voňavou a nesmírně lahodnou polévku.
Co je potřeba
- 1 cibule
- 30 g másla na restování
- 10-12 stroužků česneku
- 100 g brambor
- 50 ml suchého bílého vína
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetana na vaření
- 1 lžíce kořenící směsi Terezia Garlic vegi (česneková ochucovací směs)
Krok 1
V hrnci na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Pro větší říz můžete zvolit šalotku.
Krok 2
Jakmile cibule zavadne, přidejte do hrnce celé oloupané stroužky česneku a opékejte přibližně 3 minuty. Absolutně není na škodu, pokud se česnek s cibulí na některých místech lehce přismahne.
Krok 3
Poté přisypte nakrájené brambory a na plotně jen promíchejte.
Krok 4
Téměř okamžitě přilijte víno a nechejte odpařit.
Krok 5
Nyní vše zalijte připraveným vývarem a pod pokličkou vařte 15-20 min. doměkka.
Krok 6
Polévku rozmixujte ponorným mixérem do krému a přilijte smetanu pokojové teploty. Pár minut společně prohřejte. Pokud se Vám bude zdát polévka příliš hustá, přilijte odpovídající množství vývaru či vody.
Krok 7
Zcela na závěr krémovou polévku ochuťte česnekovou ochucovací směsí od Terezia Company. Uvedená ochucovací směs je do polévky přímo skvělá, ale není podmínkou a poradíte si i bez ní. Stačí místo ní přisypat sůl, pepř, trochu polévkového koření ve stylu Vegety a prolisovat stroužek či dva česneku. Ochucenou polévku již jen několikrát na mírném ohni promíchejte.
Krok 8
Nyní můžete směle servírovat do misek či talířků, dozdobit petrželkou či pažitkou a doladit čerstvým pečivem či luxusními sýrovými krutony. Ty zcela jednoduše a rychle v průběhu vaření připravíte v troubě. Stačí jen rohlík nakrájet na kolečka, rozložit na plech vyložený pečicím papírem, v troubě předehřáté na 200 ° C opékat přibližně 5 minut dokřupava a poté posypat strouhaným sýrem výraznějšího ražení, například čedarem a nechat minutku dopéct. To je k jemné krémové česnečce naprostá dokonalost.
Pokud Vás zlákala zmíněná česneková ochucovací směs od Terezia Company, podívejte se na webové stránky , kde zjistíte složení směsi, do čeho všeho se dá použít a můžete si ji zde rovněž i zakoupit. Věřte, že se vám bude doma určitě hodit. Ve výsledku vám totiž do pokrmu postačí přidat lžíce této směsi a už nebudete muset sáhnout po žádném jiném koření, a to ani soli.