Jak uvařit dršťkovou polévku z předvařených drštěk | recept
Dršťková polévka z předvařených drštěk: směle ji zařadíme mezi stálice české a slovenské kuchyně. I když ne všem strávníkům se zamlouvá, ať už třeba nemilými vzpomínkami ze školních jídelen, dršťky vyhledávají labužníci po celém světě. Dršťkovou polévku dělávaly naši předci a ve Francii nebo jižních zemích Evropy, jako je Itálie, Španělsko nebo Portugalsko, jsou dršťky v kuchyních obzvlášť ceněné. Při přípravě dršťkové polévky z předvařených drštěk, tedy nasekaných částí hovězího, telecího, ale i vepřového žaludku, se inspirujte domácím videoreceptem níže. Pro přípravu polévky si přichystejte vepřové sádlo, cibuli, česnek, rajský protlak, předvařené dršťky, kmín, majoránku, mletou chilli papriku, sladkou papriku a hovězí vývar z kostí.