Jak zapéct květák s masem, paprikou a sýrem | recept
Jak zapéct květák s masem, paprikou a sýrem | recept. Dnešní předpis na zapečený květák je příjemnou změnou proti zažité úpravě této oblíbené zeleniny. Takto zpracovaný nemá obvyklou a pro někoho nepříjemnou chuť a v pokrmu připomíná rýži. Hotové jídlo se dá konzumovat teplé i studené, s přílohou i bez. Příprava není nijak složitá a následující návod vám poradí, jak na to.
Co je potřeba
- polovina středně velkého květáku
- 500 g hovězího masa
- 1 - 2 cibule
- 2 červené papriky
- 3 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- sůl
- lžíce rajského protlaku
- plechovka loupaných krájených rajčat
- 100 g sýru
- 3 lžíce olivového oleje
Hmotu vyrovnejte do pekáčku, jehož dno jste pokryli malým množstvím smaženého květáku. Celý povrch zakryjte strouhaným sýrem podle vlastního výběru. Dobře chutná sýr balkánského typu, ale musíte počítat s tím, že bývá hodně slaný a ubrat sůl při přípravě. Zapečte při 250 °C, stačí krátce, jen aby se roztavil sýr.
Diskuze k článku