Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní
Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní | recept z mletého masa. Mleté maso je ideální pro začínající kuchaře. Lze zpracovat mnoha způsoby a pokud máte kvalitní maso, jídlo se vždy podaří. Máte-li trochu fantazie, nebudete potřebovat ani žádnou kuchařskou knihu. Stačí experimentovat s kořením, bylinkami a spoustou jiných ingrediencí. Dnešní recept z článku je jen lehká inspirace a můžete si ho upravit podle sebe. Třeba přidáním jiného druhu koření, česneku a mějte na paměti, že chuť ovlivní i druh hub v náplni.
Co je potřeba
- 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 3/4 hrnku strouhanky
- mléko na zvlhčení
- 1 vejce
- mletý pepř
- sůl
Náplň:
- 200 g hub
- 2 vejce
- lžíce přepuštěného másla
- sůl
- sekaná petrželová nať
Začněte přípravou houbové náplně, která musí být před dalším zpracováním studená. Na pánvi rozpusťte máslo a poduste houby. V sezoně to může být směs čerstvých lesních hub, mimo sezonu využijte zmrazené houby nebo žampiony z obchodu. Nechte odpařit veškerou uvolněnou tekutinu. Osolte a zalijte rozšlehanými vejci. Míchejte a jakmile ztuhnou, přidejte petrželovou nať.
Strouhanku zalijte mlékem a nechte ji nabobtnat.
Diskuze k článku