Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní
Jak připravit placičky z mletého masa s houbovou náplní | recept z mletého masa. Mleté maso je ideální pro začínající kuchaře. Lze zpracovat mnoha způsoby a pokud máte kvalitní maso, jídlo se vždy podaří. Máte-li trochu fantazie, nebudete potřebovat ani žádnou kuchařskou knihu. Stačí experimentovat s kořením, bylinkami a spoustou jiných ingrediencí. Dnešní recept z článku je jen lehká inspirace a můžete si ho upravit podle sebe. Třeba přidáním jiného druhu koření, česneku a mějte na paměti, že chuť ovlivní i druh hub v náplni.
Co je potřeba
- 500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 3/4 hrnku strouhanky
- mléko na zvlhčení
- 1 vejce
- mletý pepř
- sůl
Náplň:
- 200 g hub
- 2 vejce
- lžíce přepuštěného másla
- sůl
- sekaná petrželová nať
Krok 1
Začněte přípravou houbové náplně, která musí být před dalším zpracováním studená. Na pánvi rozpusťte máslo a poduste houby. V sezoně to může být směs čerstvých lesních hub, mimo sezonu využijte zmrazené houby nebo žampiony z obchodu. Nechte odpařit veškerou uvolněnou tekutinu. Osolte a zalijte rozšlehanými vejci. Míchejte a jakmile ztuhnou, přidejte petrželovou nať.
Strouhanku zalijte mlékem a nechte ji nabobtnat.
Krok 2
Mleté maso rozdrobte do misky, přidejte strouhanku, vejce, mletý pepř a sůl. Vše dohromady spojte a dobře promíchejte.
Krok 3
Navlhčenýma rukama odebírejte kousky masové hmoty a vytvarujte placičky. Houbovou náplň položte do středu, okraje spojte dohromady a dobře utěsněte, aby náplň byla uvnitř. Nakonec kousky trochu zploštěte.
Krok 4
Plněné mleté řízky zprudka opečte na pánvi potřené tukem. Jen krátce, aby se povrch „zatáhl“.
Rovný plech vyložte papírem na pečení a řízky na něj přeložte. Upečte v troubě při 200 °C.
Krok 5
Upečené mleté řízky podávejte s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny. Studené chutnají s chlebem, pokrájenou cibulkou a hořčicí.