Jak upéct zdravější špaldové francouzské éclairs | recept
Zdravější špaldové francouzské éclairs | recept. Francouzský dezert éclairs je zákusek z odpalovaného těsta podobný našim věnečkům, banánkům či větrníkům. Existuje mnoho možností, jak éclairs naplnit a čím je dozdobit. Chcete-li vyzkoušet o něco zdravější variantu tohoto dezertu, máme pro Vás recept na špaldové éclairs.
Co je potřeba
- 50 g másla
- 150 ml mléka
- 120 g hladké špaldové mouky
- 3 vejce
- 1 lžička třtinového cukru
- Špetka soli
- Náplň a poleva dle chuti
Éclairs chutnají výborně třeba s vanilkovým, pistáciovým či pařížským krémem a čokoládovou, ovocnou nebo karamelovou polevou. Dozdobit je můžete také čerstvým ovocem.
Vanilkový krém připravíte smícháním vanilkového pudinku s trochou másla, případně z mléka, žloutků, cukru, vanilkového lusku a trochy kukuřičného škrobu.
Skvělá čokoládová poleva vznikne, když zalijeme libovolnou čokoládu polovičním množstvím vařící smetany a důkladně směs rozmícháme.
Tipy
- Do trouby dejte při pečení hrnec s vodou.
- Éclairs můžete naplnit také dírkou z boku nebo zespodu.
Varování
Po dobu pečení neotevírejte troubu (alespoň prvních 15 minut), jinak by éclairs nevyskočily.
Diskuze k článku