Jak upéct popraskané pomerančové sušenky s kokosem | recept
Jak upéct popraskané pomerančové sušenky s kokosem | recept. Jedinečnému spojení svěžího pomeranče a voňavého kokosu v kouzelně vypadající sušence nelze odolat. Nejen že nadýchaný a na jazyku se rozplývající bochánek úžasně provoní, ale i ochutí. Pomerančová šťáva ho navíc dokonale zvláční.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete přibližně 60 popraskaných sušenek
- 60 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 2 vajíčka
- šťáva z ½ pomeranče (zhruba 3 lžíce)
- 2 lžičky pomerančové kůry
- 100 g strouhaného kokosu
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100–120 g moučkovou cukru na obalení
Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v předem vyhřáté troubě na 165 ˚C (horkovzdušná trouba 145 ˚C) 11–12 minut. Voňavé bochánky opravdu po této době z trouby vytáhněte, budou ještě měkké, ale zbytkovým teplem při chladnutí dojdou přesně do žádané podoby, kdy na povrchu budou úžasně křupavé, ale uvnitř vláčné.
Tipy
Sušenky můžete připravit i v osvěžující verzi. Pomerančovou šťávu a kůru stačí nahradit citronovou. Spojení kokosu a citronu je až překvapivě dobré.
Diskuze k článku