Jak upéct pistáciový moučník s citronovou polevou | recept i pro vegany
19. Květen 2023
Jak upéct pistáciový moučník s citronovou polevou | recept i pro vegany. Následující recept je na vláčné pistáciové těsto, které můžete využít jako základ pro dorty, řezy nebo z něj upéct bábovku. Lze jej plnit různými druhy sladkých krémů a zdobit čokoládou nebo jinými druhy polev. Těsto se hodí i pro vegetariány a vegany, stačí zaměnit některé ingredience za ty, jež jsou uvedeny v závorce.
Co je potřeba
- 70 ml oleje (nebo rozpuštěného veganského másla)
- 100 g třtinového cukru
- 50 g mražených (čerstvých) špenátových listů
- špetka soli
- 200 g pistácií
- 200 g hladké mouky
- 2 lžička jablečného octa (citronové šťávy)
- kůra z velkého citronu
- 200 ml mléka (rostlinného mléka)
- 2 lžičky prášku do pečiva
Poleva:
- moučkový cukr
- citronová šťáva
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct borůvkový koláč z kynutého těsta | recept
Jak upéct borůvkový koláč z kynutého těsta | recept. Prázdniny začínají a jejich začátek je tradičně čas borůvkových knedlíků, koláčů a jiných pochout…
Jak upéct povidlové mini šátečky z těsta se zakysanou smetanou | recept
Jak upéct povidlové mini šátečky z těsta se zakysanou smetanou | recept. Těsto, z něhož jsou upečeny šátečky s povidly z dnešního receptu, je univerzá…
Jak upéct babiččin jogurtový koláč | recept na moučník s ovocem
Jak upéct babiččin jogurtový koláč | recept na moučník s ovocem. V létě většinou není chuť na složité a zdlouhavé vyvařování, raději si užíváme hezkéh…
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept. Úžasně vláčné i příjemně svěží kefírové těsto zasypané kousky sladkého ovoce a k…
Jak na zapečenou zeleninu se smetanou a parmazánem | recept
Jak na zapečenou zeleninu se smetanou a parmazánem | recept. Nesmírně elegantní gratin z barevných kusů nasládlé zeleniny, která se ve spojení s…
Diskuze k článku