Jak upéct babiččin jogurtový koláč | recept na moučník s ovocem
Jak upéct babiččin jogurtový koláč | recept na moučník s ovocem. V létě většinou není chuť na složité a zdlouhavé vyvařování, raději si užíváme hezkého počasí venku. Proto vařím a peču jen rychlé pokrmy s jednoduchou přípravou. Ovocný koláč z jogurtového těsta je jedním takovým moučníkem – základ zůstává stejný a mění se jen ovoce podle momentální dostupnosti. Přečtěte si návod, jak na to.
Co je potřeba
- 300 g bílého jogurtu (2 kelímky)
- 180 g krupicového cukru (xylitolu)
- 500 g polohrubé moiky
- 200 ml oleje
- 4 vejce
- 1 lžižka kypřícího prášku na pečení
- meruňky (jiné ovoce)
- volitelně strouhaný kokos, mleté mandle
uvedené množství postačí na plech 40×30 cm
Připravte si potřebné ingredience: libovolnou značku bílého jogurtu – stačí 2 malé kelímky, mouku promíchejte s kypřícím práškem na pečení, rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky, meruňky vypeckujte. Ušlehejte pevný sníh z bílků. Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypte moukou.
Zapněte troubu na 180 °C, během přípravy se vyhřeje na potřebnou teplotu.
Diskuze k článku