Jak upéct ořechové řezy s medem | recept
Ořechové řezy s medem | recept. Recept na ořechové řezy vypadá na první pohled poměrně složitě, ale zdání klame. Příprava této pochoutky sice není záležitostí na pár minut, ale i přesto poměrně jednoduše vytvoříte nevšední a lahodný dezert. Základem ořechových řezů je jednoduché sladké těsto, na němž je rozprostřena ostřejší zavařenina, uprostřed řezů se nachází pudinkový krém a poslední vrstvu tohoto dezertu tvoří opět těsto s křupavou ořechovou krustou. Díky odležení se všechny chutě krásně prolnou a těsta změknou. Ořechové řezy mohou být skvělým pohoštěním pro návštěvy.
Co je potřeba
Na těsto:
- 420 g hladké mouky
- 150 g krupicového cukru
- 150 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce mléka
- špetka soli
Na ořechovou krustu:
- 200 g vlašských ořechů
- 100 g másla
- 3 lžíce medu
- 20 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Na pudinkový krém:
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- ½ l mléka
- 5 lžic moučkového cukru
- 120 g másla
Na dokončení:
- trochu rumu smíchaného s mlékem
- rybízový či jiný ostřejší džem na potření
Pekáč vyložte pečicím papírem a přesuňte na něj jednu z přichystaných placek z těsta. Následně jej vložte do trouby a řezy pečte asi 10 – 15 minut dozlatova. Mezitím si připravte pudink podle klasického postupu. Po uvaření nechte zcela vychladnout. Než se tak stane, utřete máslo s cukrem do pěny. Jakmile je pudink studený, zašlehejte do něj máslový krém.
Diskuze k článku