Jak upéct křehké řezy s ořechovou nádivkou | recept na sladké pohoštění
Jak upéct křehké řezy s ořechovou nádivkou | recept na sladké pohoštění. Hutná, smetanovo-karamelová nádivka plná ořechů, je vynikající sama o sobě. Natož pak do křupava upečená na křehkém těstě. To je opravdu skvělá kombinace, která je hodna svátečního stolu.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá formě o velikosti 40 x 30 cm (horní okraj)
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 g Hery
- 150 g moučkového cukru
- 1 vajíčko
- špetka soli
Ořechová nádivka:
- 300 g libovolných ořechů
- 300 g hnědého cukru
- 200 ml smetany ke šlehání 33 %
Tipy
Tyto řezy se skvěle uplatní i coby cukroví. Jen je stačí při krájení rozdělit na menší dílky. Vánoční stůl pak bude rázem zpestřený o další vynikající cukrovinku.
Varování
Pokud se vám při karamelizování cukr přichytí (připeče) na dno hrnce, nezoufejte, lze to snadno napravit. Po přemístění ořechové nádivky do mísy, nalijte do hrnce vodu a dejte na plotnu převařit. Připečený cukr jako zázrakem pustí.
Diskuze k článku