Jak upéct nádivku na Velikonoce | recept
Velikonoční nádivka | recept. Velikonoční nádivka se podávala na Bílou sobotu k obědu. Nádivka má mnoho krajových názvů, např. sekanice nebo hlavička. Nenajdete stejný recept, nádivka se v každém kraji připravuje jinak. Společné je na ní jen to, že se jedná o směs vajec, masa a zelených bylinek. Do nádivky se přidává pečivo nakrájené na kostky, jinde krupice. Návod a rozpis berte jako orientační, takto se nádivka peče u nás doma.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct čokoládového beránka na Velikonoce | recept
Čokoládový beránek | recept. Beránek patří mezi obřadní jídla, která se dávají světit v kostele. Beránek je v křesťanství symbol Ježíše Krista jako Vy…
Jak upéct tradiční velikonoční nádivku
Jak upéct tradiční velikonoční nádivku | recept. Velikonoční nádivka nebo také hlavička z uzeného a telecího masa, s mladými kopřivami a dal…
Jak upéct sladká velikonoční vajíčka | recept
Sladká velikonoční vajíčka | recept. K Velikonocům neodmyslitelně patří vejce. Zkuste letos místo tradičních vajec natvrdo nebo vajíček z čokolády pod…
Jak upéct piškotová velikonoční vajíčka s mascarpone | recept
Piškotová velikonoční vajíčka s mascarpone | recept. Pokud k vám na pomlázku přichází pouze několik blízkých, připravte jim místo barvených vařených v…
Jak upéct mrkvového velikonočního beránka | recept
Mrkvový velikonoční beránek | recept. Pokud chcete letos upéct o něco zdravějšího a lehčího velikonočního beránka, nechte se inspirovat naším receptem…