Jak na domácí loupáčky z kynutého těsta | recept
27. Březen 2020
Domácí loupáčky z kynutého těsta, to je lahoda! Loupáčky jsou nejlepší ještě v den upečení, vláčné a chutné však zůstanou do druhého dne. Pokud jste milovníky loupáků, vyzkoušejte si upéct ty domácí, skvěle si pochutnáte. Vlastníte-li domácí pekárnu, práci Vám hodně usnadní. Podrobný postup, jak připravit domácí kynuté loupáčky, naleznete v následujícím videoreceptu z kanálu Dvě v troubě.
Co je potřeba
- 180 ml mléka
- 400 g hladké mouky
- 70 g krupicového cukru
- 70 g rozpuštěného másla
- 1 žloutek + 1 vejce na potření
- 22 g droždí
- špetka soli
- mák na posypání
Další zajímavé články
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Jak na mimořádně jemný a vláčný zákusek z pařížského těsta a smetanově tvarohové nádivky z bílé čokolády
Mimořádně jemný a vláčný zákusek, ve kterém se sladká bílá čokoláda přidaná do smetanově tvarohové nádivky dokonale snoubí s těstem obohaceným pařížsk…
Jak upéct atraktivní čokoládový moučník s jemným makovým krémem | recept
V řezu tak atraktivní, hořkou čokoládou v korpusu doplněný a jemným smetanovým krémem ozdobenými moučník, který mezi ostatními čokoládově la…
Jak z jemného těsta a dvou nádivek upéct jednoduchý třívrstvý zákusek
Pouze tři jednoduché vrstvy stačí k upečení tohoto skvostného, barevně sladěného třívrstvého zákusku. Tedy zákusku z jemného těsta v pr…
Jak upéct klasiku v podobě máslového koláče s makově-tvarohovou nádivkou a krupicovou žmolenkou
Ovocem, mákem či tvarohem doplněné máslové koláče, k tomu ještě ozdobené hrudkovitou žmolenkou jsou klasikou, která nezklame. Bezpochyby proto ne…
Diskuze k videu