Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept. Šunka, coby základ košíčků, je základem vkusným, neotřelým a ještě navíc dietním. Spolu s jemnou, rovněž kaloricky nenáročnou nádivkou z krémového sýru, mozzarelly a cherry rajčátek si takové košíčky můžete bez výčitek svědomí dopřát i ve větším množství.

Co je potřeba

  • 12 plátků kuřecí šunky
  • 100 g krémového sýra (Lučina, žervé…)
  • 5 lžic smetany ke šlehání
  • 100 g najemno nastrouhané mozzarelly
  • 70 g cherry rajčátek
  • 1 stonek jarní cibulky
  • sůl a pepř k dochucení
  • olivový olej či olej ve spreji na vymaštění formiček
1

Nejprve v misce promíchejte krémový sýr se smetanou.

Pro dietnější verzi košíčků můžete místo smetany použít i mléko, ovšem vzhledem k chuti alespoň plnotučné.

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept
2

Do krémového základu přidejte najemno nastrouhanou mozzarellu s nadrobno nakrájenou zelenou cibulkou a směs osolte a opepřete.

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept
3

Jako poslední zlehka vmíchejte na malé kousky nakrájená rajčátka. Šťávu z nich přimíchejte také. Ta sýrovou směs patřičně naředí. Pokud by se vám i tak zdála příliš hutná, přidejte další lžíci smetany.

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept
4

Nyní formičky na muffiny vytřete olejem a vyskládejte do nich plátky šunky. Do každého muffinu jeden plátek.

Pokud jsou plátky šunky slabé, použijte raději dva.

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept
5

Do šunkových košíčků poté rozdělte připravenou nádivku. Stačí 1–2 lžičky do každého.

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept
6

Takto připravené vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C (horkovzdušná trouba 160 ˚C) a pečte přibližně 30 minut do zezlátnutí a lehkého opečení okrajů šunky.

Jak upéct šunkové košíčky se sýrovou nádivkou | recept

Tipy

  • S mozzarellou jsou košíčky opravdu jemné. Máte-li chuť na výraznější, neváhejte a do nádivky využijte například čedar, balkánský sýr nebo i ementál, který s ostatními surovinami také báječně chutná.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články