Jak ugrilovat tuňáka s provensálským kořením, paprikou a bramborami
Jak ugrilovat tuňáka s provensálským kořením, paprikou a bramborami | recept na grilovnou rybu. V létě dáváme přednost lehkým nekomplikovaným jídlům. Málokomu se chce trávit čas v kuchyni a tak se ke slovu dostávají pokrmy, které lze rychle připravit na zahradním grilu nebo ohništi. Pokud jste si namíchali provensálské koření podle našeho receptu: Jak namíchat provensálské koření, vyzkoušejte ho s rybou a grilovanou zeleninou podle dnešního návrhu.
Co je potřeba
- porce ryby podle počtu strávníků
- provensálské koření
- česnek
- sůl
- olivový olej
- balsamikový ocet
- papriky
- brambory
Nejprve si připravte brambory a papriky. Brambory vydrhněte kartáčkem ve vodě a rozkrojte je na poloviny. Rozložte je řeznou stranou nahoru na rošt a dejte péci. Papriky omyjte a celé je opečte tak, až začnou hnědnout. Papriky s hnědou slupkou přendejte do misky a zakryté utěrkou nechte několik minut odpočívat.
Po několika minutách se slupka uvolní a lehce ji stáhnete nožem. Lépe to jde od špičky směrem ke stopce. Z paprik odstraňte jadřinec a případnou tekutinu zachyťte. Papriky potřete olejem, osolte a postříkejte octem. Naskládejte do misky a nechte vychladnout. Do oleje přidejte lžičku provensálského koření a zahřejte ho. Upečené brambory tímto olejem potřete. Nezapomeňte je po upečení osolit.
Steaky vkládejte na rozpálený gril a rychle upečte. Rybí maso je hotové za několik minut, záleží to na tloušťce plátků. Maso nesmíte vysušit, uvnitř na řezu musí zůstat růžové. Na dva prsty tlustý steak se griloval necelé 2 minuty po každé straně. Hotový steak přeložte na talíř, osolte a nechte několik minut odpočinout. Pak nakrájejte a podávejte s pečenými bramborami a marinovanými paprikami.
Tipy
Aby se maso nepřilepilo na mřížku grilu, musí být gril hodně rozehřátý a před vložením masa ho potřete citronovou šťávou nebo rozkrojenou cibulí.
Diskuze k článku