Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak

 rumpsteak

Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak. Raději ardénský nebo burgundský? Uděláme si výborný rumpsteak, rozhodla jsem se podělit o svůj recept. Ať už ardénský rumpsteak nebo burgunský rumpsteak, vždy je to výtečná úprava.

Co je potřeba

4 středně velké rumpsteaky (roštěnky)
1 středně velká cibule
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl, pepř
2 lžíce omáčky k pečeni v prášku
1 dcl červeného vína
1 dcl vody

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Z masa odstraníme tuk. Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky opečeme z každé strany asi 3 minuty.

3

Osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme přikryté v teple.

4

Cibulová kolečka dáme do šťávy a dusíme do měkka.

5

Omáčku, víno a vodu rozmícháme a přilijeme ke šťávě s cibulí.

6

Za stálého míchání přivedeme k varu a prováříme, dokud omáčka nezhoustne.

7

Na talíře rozdělíme maso, přelijeme omáčkou.

8

Podáváme s bramborem pečeným v alobalu.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat peruánský rumsteak | recept
Jak udělat peruánský rumsteak | recept
Jak udělat peruánský rumsteak | recept. Peruánský rumsteak, to je další výborný recept na rumsteak. Opravdová delikatesa pro pravé gurmány. Jdeme na r…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.