Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak
Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak. Raději ardénský nebo burgundský? Uděláme si výborný rumpsteak, rozhodla jsem se podělit o svůj recept. Ať už ardénský rumpsteak nebo burgunský rumpsteak, vždy je to výtečná úprava.
Co je potřeba
4 středně velké rumpsteaky (roštěnky)
1 středně velká cibule
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl, pepř
2 lžíce omáčky k pečeni v prášku
1 dcl červeného vína
1 dcl vody
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
Z masa odstraníme tuk. Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky opečeme z každé strany asi 3 minuty.
Osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme přikryté v teple.
Cibulová kolečka dáme do šťávy a dusíme do měkka.
Omáčku, víno a vodu rozmícháme a přilijeme ke šťávě s cibulí.
Za stálého míchání přivedeme k varu a prováříme, dokud omáčka nezhoustne.
Na talíře rozdělíme maso, přelijeme omáčkou.
Podáváme s bramborem pečeným v alobalu.
Diskuze k článku