jaktak.cz

Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat výborný rumpsteak | recept na steak. Raději ardénský nebo burgundský? Uděláme si výborný rumpsteak, rozhodla jsem se podělit o svůj recept. Ať už ardénský rumpsteak nebo burgunský rumpsteak, vždy je to výtečná úprava.

Co je potřeba

4 středně velké rumpsteaky (roštěnky)
1 středně velká cibule
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl, pepř
2 lžíce omáčky k pečeni v prášku
1 dcl červeného vína
1 dcl vody

Krok 1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

Krok 2

Z masa odstraníme tuk. Ve velké pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky opečeme z každé strany asi 3 minuty.

Krok 3

Osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme přikryté v teple.

Krok 4

Cibulová kolečka dáme do šťávy a dusíme do měkka.

Krok 5

Omáčku, víno a vodu rozmícháme a přilijeme ke šťávě s cibulí.

Krok 6

Za stálého míchání přivedeme k varu a prováříme, dokud omáčka nezhoustne.

Krok 7

Na talíře rozdělíme maso, přelijeme omáčkou.

Krok 8

Podáváme s bramborem pečeným v alobalu.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-vyborny-rumpsteak-recept-na-steak.html