Jak udělat ardénský flambovaný rumpsteak | recept
Jak udělat ardénský flambovaný rumpsteak | recept. Rumpsteak je anglické označení steaku krájeného z kusu masa z vykostěné hovězí kýty, anglicky zvané round. A my si teď uděláme výtečný ardénský flambovaný rumpsteak.
Co je potřeba
2 porce steaky z hovězího roštěnce
1 ks velká cibule
2 lžíčky zeleného pepře (celého)
1 lžíce másla
2 cl Brandy
150 ml šlehačky
sůl
pepř (černý mletý)
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme.
Přichystáme si odměřenou šlehačku, brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce.
Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty.
Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu.
Sejmeme z plotny, zapálíme si sirku a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandy a prakticky ve stejném okamžiku jej zapálime.
Po chvilce uhasíme plameny šlehačkou.
Před podáváním se maso osolí.
Podáváme s opékanými brambory nebo zelenými fazolkami.
Diskuze k článku