jaktak.cz

Jak udělat ardénský flambovaný rumpsteak | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat ardénský flambovaný rumpsteak | recept. Rumpsteak je anglické označení steaku krájeného z kusu masa z vykostěné hovězí kýty, anglicky zvané round. A my si teď uděláme výtečný ardénský flambovaný rumpsteak.

Co je potřeba

2 porce steaky z hovězího roštěnce
1 ks velká cibule
2 lžíčky zeleného pepře (celého)
1 lžíce másla
2 cl Brandy
150 ml šlehačky
sůl
pepř (černý mletý)

Krok 1

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme.

Krok 2

Přichystáme si odměřenou šlehačku, brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce.

Krok 3

Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty.

Krok 4

Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu.

Krok 5

Sejmeme z plotny, zapálíme si sirku a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandy a prakticky ve stejném okamžiku jej zapálime.

Krok 6

Po chvilce uhasíme plameny šlehačkou.

Krok 7

Před podáváním se maso osolí.

Krok 8

Podáváme s opékanými brambory nebo zelenými fazolkami.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-ardensky-flambovany-rumpsteak-recept.html