Jak udělat vepřovou panenku s fazolkami a šalotkou | recept
Jak udělat vepřovou panenku s fazolkami a šalotkou | recept. Výborné jídlo na nedělní oběd nebo sváteční večeři. Pro čtyři porce si připravte 400 g vepřové panenky a 400 g fazolových lusků.
Co je potřeba
4 porce:
400 g vepřové panenky
6 šalotek
40
400 g fazolových lusků
olej na smažení
30 g másla
sůl
pepř
Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Poté ji nakrájíme na kostičky.
Šalotky oloupeme a nakrájíme. Fazolky očistíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme vepřovou panenku. Vmícháme šalotky s fazolkami.
Když zelenina změkne, vše osolíme a opepříme.
Směs zjemníme máslem a odstavíme.
Vepřovou panenku s fazolkami podáváme s vařenými brambory. Dobrou chuť!
Diskuze k článku