Jak uvařit vepřové nudličky nakládané v paprikové marinádě | recept
Jak uvařit vepřové nudličky nakládané v paprikové marinádě | recept. Možná vám bude znít tento recept na vepřové nudličky povědomě. Jedná se totiž o silné retro, ale to nic nemění na jeho chutnosti. Moje tchýně tomuto receptu říká jednoduše vepřová čína, což je samozřejmě obrovsky rozsáhlý pojem, pod nímž si každý představí svého favorita v oblasti asijských inspirací. Bylo by příliš troufalé tvrdit, že se jedná o asijské, potažmo čínské, jídlo. Jde spíše o českou inspiraci asijskými pokrmy. Máte-li rádi vepřové maso, vyzkoušejte si připravit vepřové nudličky nakládané v paprikové marinádě dle předloženého receptu. Věřím, že vám zachutná.
Co je potřeba
Na marinádu si přichystejte:
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 lžičku pálivé papriky
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- ½ lžičky kari
- 1 lžíci maggi
- 2 žloutky
- 400 g vepřového masa
Dále budeme potřebovat:
- 2 cibule
- 1 zelenou papriku
- 1 kapii
- ½ cukety
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- rýži nebo nudle k podávání
V prvním kroku si z uvedených ingrediencí metličkou ušleháme marinádu na hladkou pastu. Vepřové maso zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na tenké nudličky. Nařezané vepřové nudličky přesuneme do mísy s marinádou a důkladně promícháme. Nádobu uzavřeme a necháme v lednici odležet ideálně do druhého dne, ale klidně si maso můžeme naložit i dva dny předem.
Dále si oloupeme cibuli, překrojíme ji na poloviny a nakrájíme na plátky, papriku i kapii zbavíme semínek, rozřízneme na půl a nakrájíme na proužky. Cuketu oloupeme a vytvoříme z ní hranolky velikostně podobné paprikovým proužkům.
Na vysokém plameni rozpálíme pánev wok. Nalijeme do ní slunečnicový olej, a když je rozehřátý přidáme do pánve naložené maso. Maso opékáme samostatně asi 5 minut, poté nasypeme všechnu zeleninu.
Za občasného promíchávání společně restujeme přibližně 15 minut, dokud nebude zelenina i maso měkké. Poté stáhneme z plamene, necháme ještě chvíli dojít a podáváme s vařenou rýží nebo nudlemi.
Tipy
Marinádu můžete použít i na jiné druhy masa, výborná je s kuřecími stehenními řízky, ale lze v ní naložit třeba i tofu.
Diskuze k článku