Jak připravit barevnou masovou směs s okurkou | recept
Jak připravit barevnou masovou směs s okurkou | recept. Kdo z vás si pamatuje Obrazové kuchařky Panoramy? Ve třetím souboru těchto sešitových receptů je uveden postup na přípravu jídla s názvem Barevná směs. Doma jsme pokrm přejmenovali na maso s okurkou a patří k našim favoritům. Jídlo je velmi jednoduché a s přibývajícími léty jsem si jej ještě dále zjednodušila. Uvádím originální i mnou upravený předpis.
Co je potřeba
Přepis původního receptu:
- 100 g vepřové kýty
- 100 g kuřecích prsou
- asi polovina salátové okurky
- šálek sterilovaných žampionů
- 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
- špetka drceného kmínu
- špetka Glutasolu
- 1 lžička krupicového cukru
- 1 lžíce octa
Na obalení masa:
- 1 bílek
- 1/2 lžičky Solamylu
- voda nebo alkohol na rozředění
Moje úprava tohoto receptu staví do popředí salátovou okurku a vynechává obalení masa, žampiony a kontroverzní Glutasol. Postup je následující - v horkém oleji prudce osmažím maso s chilli a drceným kmínem (hodně), přidám nakrájenou okurku (ještě víc). Když okurka zkřehne, přiliji omáčku a rychle promíchám. Jakmile zhoustne, odstavím a ihned podávám. Nejlepší příloha je rýže.
Tipy
V případě, že vařím pouze pro sebe, dělám vegetariánskou verzi a vynechávám maso. Ano, pak je to v podstatě teplá okurka v omáčce s rýží.
Diskuze k článku