Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept
Jak připravit nudličky z vepřového masa s houbami | recept. Houbové jídlo, na nějž je dnešní návod, pochází z německé kuchyně. Na jeho přípravu budete potřebovat houby stročky a lišky - tyto druhy jsou v Německu a jiných zemích oblíbenější než u nás. Letos se houbám daří a obě houby jsou v lesích celkem hojně, proto neváhejte a vydejte se na vycházku. Když se zadaří a vrátíte se domů s úlovkem, zkuste si uvařit minutku podle článku. Obě houby mají výraznou chuť a spojení s vínem, masem a bazalkou je opravdu skvělé.
Co je potřeba
- 500 g vepřového masa z kýty
- 1 větší cibule
- 125 ml červeného vína
- 150 g směsi lišek a stročků
- 2 lžíce oleje
- sůl
- čerstvá bazalka
- mletý pepř
- lžička škrobu
Začněte tím, že očistíte houby a větší plodnice rozdělíte na menší kousky. Pokud máte na výběr, volte raději drobnější houby, v hotovém jídle vypadají lépe. Houby nezaměňujte za jiný druh, ale do jídla můžete přidat jen samotné lišky nebo stročky. Směs obou druhů vypadá nejlépe, pokrm je barevnější.
Mezitím vepřové maso nakrájejte na proužky nebo kousky. Vepřové maso můžete zaměnit za hovězí nebo drůbeží, záleží na tom, jaké máte nejraději. Originální recept doporučuje hovězí minutkové. Maso přidejte k houbám ve chvíli, kdy je všechna volná tekutina odpařená. Ze všech stran ho nechte zatáhnout (maso zbělá), osolte, okořeňte pepřem a podlijte vínem. Uvařte doměkka.
Tipy
Na talíři je možné masovo houbovou směs ozdobit lžící kysané smetany.
Diskuze k článku