Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept
Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept. Jídlo s minimem práce a surovin, přesto s výbornou kořeněnou chutí. Jedno ale se přece jen najde – budete muset vyrazit do lesa a nasbírat ryzce. Právě díky nim se pokrm obejde bez přídavku jakéhokoli koření, ryzce mají sami o sobě výraznou chuť a byla by škoda se o ni připravit. Tak vzhůru do lesa a přeji hodně štěstí při hledání.
Co je potřeba
- kuřecí prsa
- ryzce
- zakysaná smetana
- sůl
- cibule
- máslo
Nejprve si udělejte vycházku do lesa, a když budete mít štěstí, tak najdete (většinou na okraji u cesty) některý z ryzců. Jak poznat ryzce si můžete přečíst třeba zde: https://www.jaktak.cz/jak-poznat-nejznamejsi-ryzce-recept-na-nakladane-ryzce.html
Maso z kuřecích prsou nakrájejte na menší kousky. Očištěné ryzce také, ale kousky nechte raději větší, varem se zmenší. Cibuli nakrájejte na proužky. Neudávám přesné množství potřebných přísad, je to zbytečné, upravte si recept podle potřeby. Dokonce můžete vynechat i maso a jídlo uvařit jen z ryzců. Pravidlem je pouze to, že hub by mělo být minimálně tolik, kolik je masa, ale čím je ryzců víc, tím lépe.
Diskuze k článku