jaktak.cz

Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit kuřecí prsa s ryzci a smetanou | recept. Jídlo s minimem práce a surovin, přesto s výbornou kořeněnou chutí. Jedno ale se přece jen najde – budete muset vyrazit do lesa a nasbírat ryzce. Právě díky nim se pokrm obejde bez přídavku jakéhokoli koření, ryzce mají sami  o sobě výraznou chuť a byla by škoda se o ni připravit. Tak vzhůru do lesa a přeji hodně štěstí při hledání.

Co je potřeba

  • kuřecí prsa
  • ryzce
  • zakysaná smetana
  • sůl
  • cibule
  • máslo

Krok 1

Nejprve si udělejte vycházku do lesa, a když budete mít štěstí, tak najdete (většinou na okraji u cesty) některý z ryzců. Jak poznat ryzce si můžete přečíst třeba zdehttps://www.jaktak.cz/jak-poznat-nejznamejsi-ryzce-recept-na-nakladane-ryzce.html

Krok 2

Maso z kuřecích prsou nakrájejte na menší kousky. Očištěné ryzce také, ale kousky nechte raději větší, varem se zmenší. Cibuli nakrájejte na proužky. Neudávám přesné množství potřebných přísad, je to zbytečné, upravte si recept podle potřeby. Dokonce můžete vynechat i maso a jídlo uvařit jen z ryzců. Pravidlem je pouze to, že hub by mělo být minimálně tolik, kolik je masa, ale čím je ryzců víc, tím lépe.

Krok 3

Na másle osmahněte proužky cibule a přidejte maso. Promíchejte a vsypte houby. Osolte, zakryjte poklicí a nechte vařit. Z hub se uvolní tekutina (někdy i z masa). Pokud je vody moc, odklopte poklici a nechte ji odpařit. Mělo by jí zůstat jen malé množství.

Krok 4

Jakmile je maso dobře uvařené, pánev sejměte z plotýnky a jídlo nechte chvilku vychladnout. Přidejte podle chuti několik lžic zakysané smetany, promíchejte a můžete pokrm podávat. Doporučenou přílohou jsou těstoviny nebo chléb.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-kureci-prsa-s-ryzci-smetanou-recept.html